Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ9 
ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ2

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ3

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ4

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ5
ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ6
ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ7


ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ8

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Να σημειώσω εδώ ότι προτίμησα να αναρτήσω τα συγκεκριμένα αποσπάσματα στο στερεότυπο με τη μοναδικής αξίας γραφή του Εμμ. Ροΐδη. Πιστεύω ότι κανείς πρέπει να απολαμβάνει τέτοια κείμενα στην αυθεντικότητά τους.

5 σχόλια:

KOSTAS PAP είπε...

Εξαιρετικός, εύστοχος, τόσο αληθινός, τόσο παθιασμένος ο Ροϊδης, τι να πρωτοαναγνωρίσει κανείς στις γλαφυρές του απόψεις και στον ιδιαίτερο λόγο του για τον σκοταδισμό της θρησκείας (και δη της Χριστιανικής). Πολύ καλή η ιδέα της δημοσίευσης στο στερεότυπο, όντως παίρνει κανείς μια γεύση της εποχής του. Καλό βράδυ.

Νimertis είπε...

φίλε Κώστα, όσες φορές κι αν 'επιστρέφω' στον Ροίδη άλλες τόσες δεν χορταίνω αυτή την ιδιαίτερα γλαφυρή έκφραση, την ολοζώντανη γλώσσα του, το παιγνιώδες όσο και κάποτε καυστικό του ύφος, το πάθος του, που εύστοχα αναφέρεις... αληθινή απόλαυση να τον διαβάζεις... ένας άνθρωπος που γεννήθηκε σε λάθος εποχή; όπως και να'χει, πάντα αξίζει να αναφέρεται και να μελετάται... να σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας, γλαφυρός, μοναδικός στην έκφραση, γεμάτος πάθος, μου άρεσε η ανάρτηση, ξεχωριστή!

Νimertis είπε...

χαίρομαι που βρήκες ξεχωριστή την ανάρτηση Silena... ειλικρινά... να σαι καλά!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Είναι από τις φορές εκείνες που όταν διαβάσω κάτι αισθάνομαι κάτι σαν πληρότητα ψυχική. Εδώ - και σε ευχαριστώ για αυτό- θαύμασα κατ' αρχήν την ομορφιά αυτής της υπέροχης γλώσσας και στην συνέχεια την γλαφυρότητα των περιγραφών αλλά και τις γνώσεις αυτού του μεγάλου της λογοτεχνίας μας.
Ειλικρινά προτίθεμαι να αγοράσω το βιβλίο για να το απολαύσω. Σου ανήκουν συγχαρητήρια για την επιλογή σου αυτήν.